сряда, 6 юли 2011 г.

Петниста хиена



Петнистата хиена е най-едрите представител на хиените, те обитават континента Африка. Женските са по-едри от мъжките и  глутницата е командвана  от алфа женска. За разлика от другите три вида хиени които обикновено се хранят с мърша петнистите хиени често  ловуват.  Известни са с това, че имат една от най-силните захапки в животинския свят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар